Amsterdam: start tender voor blok 4H Amstelkwartier

21 Maart 2016 – De gemeente Amsterdam is de selectieprocedure gestart voor een appartementencomplex (Blok4H) in de nieuwe stadswijk Amstelkwartier. Het betreft hier woningen met een middensegment huurprijs. De gemeente zoekt een partij die het geplande programma van wonen, voorzieningen en parkeren kan ontwikkelen, financieren en exploiteren. 

De belangrijkste criteria voor deze selectieprocedure zijn de hoogte van de EPC-score en het bod op het optierecht. Medio juni wordt bekend gemaakt met welke partij een optieovereenkomst wordt getekend, waarop deze partij 14 maanden de tijd heeft om het plan uit te werken en uiteindelijk de erfpachtaanbieding te tekenen.
De selectiebrochure met voorwaarden is gepubliceerd op www.tenderned.nl onder “tender Optiecontract Blok 4H Amstelkwartier”.

Amstelkwartier is onderdeel van het woon/werkgebied Overamstel. De ligging aan de Amstel in de nabijheid van het centrum, de goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer en de aanwezigheid van cultuurhistorische elementen maakt deze nieuwe stadswijk een aantrekkelijk gebied voor woningbouw.
Minstens zo belangrijk is het Park Somerlust. Samen met diverse horecagelegenheden en een haven is dit een aantrekkelijke verblijfsplek aan de Amstel .
Uiteindelijk komen in Amstelkwartier 3.000 woningen.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws