Houthaven in vogelvlucht, Amsterdam

Amsterdam: start selectieprocedure kavel 1b Houthaven

30 oktober 2015 – De gemeente Amsterdam start de selectieprocedure voor kavel 1b in de Houthaven. Er wordt gezocht naar een marktpartij die woningen en parkeren wil ontwikkelen, financieren en realiseren.

Op 28 oktober 2015 is de selectie gestart en zijn alle relevante stukken op TenderNed gepubliceerd. De selectie is op basis van het hoogste bod op het optierecht. Geïnteresseerde partijen kunnen een optiebod uitbrengen.
De opgave voor kavel 1b is het realiseren van maximaal 100 woningen en parkeren. Mede door de vastgestelde ambitie voor de Houthaven om 100% klimaatneutraal te bouwen, is het project Houthaven door het Ministerie van IenM geselecteerd als ‘Excellent gebied’. Voor energieneutrale wijken gelden verscherpte EPC-normen. Zo geldt voor de Houthaven een EPC 0,15 als algemene uitgiftevoorwaarde voor alle functies.
Met de inschrijver met het hoogste optiebod wordt een optieovereenkomst gesloten. Deze partij krijgt de mogelijkheid om gedurende 12 maanden aan de plannen te werken. Binnen deze periode kan hij besluiten om het optierecht uit te oefenen en de grond in erfpacht af te nemen.
In de Houthaven wordt hard gewerkt aan deze bijzondere waterrijke wijk. Om de nieuwe buurt aan te laten sluiten op de Spaarndammerbuurt, komt er een park op het dak van de Spaarndammertunnel in aanbouw. Het gebied wordt een Amsterdam in het klein; met veel variatie in bebouwing en bevolking. Er komen ongeveer 2500 woningen. Daarvan is 20% bestemd voor sociale huur, de rest wordt marktconform verhuurd of verkocht. In het gebied komen naast woningen verschillende voorzieningen als scholen, horeca, een hotel, een asielzoekerscentrum, zorginstellingen en bedrijfsruimtes.

Klik hier voor meer informatie over de Houthavens.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws