Amsterdam: start selectie Blok 1 Amstelkwartier

20 November 2015 – De gemeente Amsterdam is de selectieprocedure gestart voor Blok 1 in het Amstelkwartier. Het gebouw op de hoek van de Spaklerweg en de Korte Ouderkerkerdijk wordt  het visitekaartje van het Amstelkwartier.  Gezocht wordt naar een partij die zowel de  ontwikkeling als de  realisatie en financiering van het vastgoed op zich neemt.

Op 20 november 2015 is de selectie gestart en zijn alle relevante stukken op www.tenderned.nl gepubliceerd (zoek op “Tender Optiecontract Blok 1 Amstelkwartier”). De selectie bestaat uit twee fases ; een voorselectie en een definitieve selectie. Bij de voorselectie wordt gekeken naar referentieprojecten, organisatieprofiel, ervaring en wordt partijen gevraagd een projectomschrijving te geven. Maximaal 10 partijen worden uitgenodigd om hun plan mondeling toe te lichten. Voor de definitieve selectie worden vervolgens  vier partijen geselecteerd . Selectiecriteria zijn prijs/kwaliteitsverhouding en duurzaamheid (BREEAM). Met de inschrijver met de beste score (ontwerp, optiebod, én Breeam) wordt in juli 2016 een optieovereenkomst ondertekend.

Amstelkwartier is een nieuwe wijk in Amsterdam Oost. Hier worden de komende jaren ruim drieduizend woningen gerealiseerd.  De unieke locatie aan de Amstel, de nabijheid van het centrum, de uitstekende bereikbaarheid met het openbaar vervoer en de aanwezigheid van cultuurhistorische elementen maken het een gewilde buurt om te wonen en te werken. Minstens zo belangrijk is het Park Somerlust. Samen met de andere voorzieningen in de wijk, zoals diverse horecagelegenheden, een basisschool, hotel en een kleine haven, is dit een aantrekkelijke verblijfsplek aan de Amstel.

Amstelkwartier ligt tussen de rivier de Amstel en de Spaklerweg. De buurt wordt in 2 fases ontwikkeld. De 2e fase heet Amstelkwartier Park. Hier komen 1.500 woningen, een winkelcentrum, een school en het nieuwe hoofdkantoor van Nuon.

Klik hier voor andere woningbouwlocaties in de Metropoolregio Amsterdam.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws