Amsterdam: stad overweegt verkoop belangrijke panden

10 maart 2015 – De gemeente Amsterdam onderzoekt of ze haar belang in onder andere de Arena, RAI en de Beurs van Berlage kan verkopen. Dat meldt Het Parool.

De gemeente heeft 26 deelnemingen in bv’s of nv’s en bekijkt elke collegeperiode of die nog noodzakelijk zijn. Ze neemt 17 deelnemingen onder de loep. Amsterdam bezit een kwart van de aandelen van RAI. Sinds 2005 treedt de gemeente niet langer op als financier van het evenementencomplex. Alle leningen van de gemeente hebben plaats gemaakt voor private financiering.

In de zomer van 2008 heeft de gemeente Amsterdam de Beurs van Berlage overgenomen van het stadsdeel Amsterdam-Centrum. Direct heeft de gemeente 75% van het bezit verkocht aan drie partijen: Rabo Bouwfonds, Amvest en De Key. De vier partijen zijn ieder voor 25% eigenaar.
Ook de verkoop van het belang in parkeerhandhaver Cition, netbeheerder Alliander, NV Zeedijk, het Havengebouw en Exploitatiemaatschappij Carré wordt overwogen. Als de gemeente hiertoe besluit, kan dit vanaf 2016 gebeuren.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws