Amsterdam: Segro levert eerste fase van Segro Park Amsterdam Airport op

 

29 Januari 2018 – Segro heeft de eerste fase van Segro Park Amsterdam Airport (SPAA) afgerond. Het eerste gebouw van dit duurzame park, gebouwd door Hercuton, heeft een oppervlakte van 10.000 m² en wordt op 1 februari opgeleverd.

Voor Segro markeert dit park de eerste ontwikkeling onder eigen regie in Nederland die het certificaat Breeam Excellent ontvangt. Dit is mede mogelijk door de innovatieve toepassingen die in het pand zijn gebruikt. Zo wordt de energie grotendeels voorzien door op het dak geplaatste zonnepanelen en is het pand voorzien van een warmte- en koudeopslag, waardoor de gegenereerde energie wordt opgeslagen in de bodem. Het distributiecentrum kan hier tijdens koude perioden mee verwarmd worden en tijdens warme perioden gekoeld.

Ook de infrastructuur is een onderscheidend kenmerk van deze locatie. Door de goede verbindingen met de A4, de A5 en de direct daarop aansluitende snelwegen, is dit een belangrijke locatie voor de logistieke markt. Korte afstanden naar de luchthaven en ook naar de havens van Amsterdam en Rotterdam maken dit project aantrekkelijk.

Het gebouw dat nu wordt opgeleverd, omvat 10% van het totale park. Inmiddels is gestart met de bouw van de tweede fase, de units LU 1–6. Dit zijn kleinere units van tussen de 1500 en 10.000 m². De combinatie van grootschalige logistieke faciliteiten van 10.000–30.000 m² gecombineerd met deze kleinere units maakt het interessant voor uiteenlopende klanten met variërende activiteiten en gerelateerde ruimtebehoefte.

De eerste fase is gerealiseerd door Hercuton.

 

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws