Amsterdam, Schiphol, Utrecht: eigenaar overweegt uitbreiding WTC’s

26 Augustus 2014 – Het Dutch Office Fund onderzoekt momenteel de mogelijkheden om te investeren in het WTC Schiphol en WTC Amsterdam. Het gaat hierbij niet alleen om kwalitatieve verbetering van beide gebouwen, maar wellicht ook om uitbreiding van het metrage.

Dit zegt portfolio/directeur Anne de Jong in een gesprek met PropertyNL. Het interview wordt gepubliceerd in de komende editie die vrijdag verschijnt. In WTC Amsterdam zal DOF de circa 15.000 m² die door NautaDutilh wordt verlaten als zij haar nieuwbouw elders op de Zuidas betrekt, geschikt maken voor multi-tenant gebruik. Daarnaast studeert DOF op de mogelijkheid het WTC met circa 15.000 m² uit te breiden op de hoek van de Strawinskylaan en de Beethovenstraat. Een vergelijkbare planstudie wordt momenteel gemaakt voor WTC Schiphol, dat DOF samen met Schiphol Real Estate in bezit heeft.

Ook lijkt de kans serieus dat er een WTC wordt gerealiseerd in het stationsgebied in Utrecht. Het betreft de locatie aan de Jaarbeurszijde van het Centraal Station in Utrecht, waar DOF twee kantoorgebouwen (Sypesteyn en Leeuwesteyn) bezit die dateren uit eind jaren zestig. Al enige jaren wordt gesproken over de mogelijkheid om Leeuwesteyn te herontwikkelen tot een World Trade Centre. De Jong geeft aan dat na enige jaren van stagnatie de kansen nu sterk zijn toegenomen dat dit project wordt gerealiseerd. Het voorlopig ontwerp is gemaakt en DOF onderhandelt nog met gemeente Utrecht en AM/IPMMC, dat vanaf het begin bij het plan is betrokken, over de voorwaarden waaronder het project van start kan gaan. Vorig jaar is intussen een WTC op Papendorp geopend.

Zie voor het volledige interview PropertyNL Magazine dat 29 augustus verschijnt.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws