Amsterdam: SBM Offshore kiest voor hoofdstad

12 December 2014 – SBM Offshore verhuist het hoofdkantoor van Schiedam naar Amsterdam. De onderneming verwacht in het derde kwartaal 2015 haar vestiging in de Amsterdamse regio te betrekken. Hier zullen de management board en ongeveer 100 mensen aan de slag gaan. Over de locatie zijn geen mededelingen gedaan.

Dit heeft de onderneming bekend gemaakt als onderdeel van een ingrijpende reorganisatie van de onderneming. Daarbij schrapt de dienstverlener aan de olie- en gasindustrie wereldwijd ongeveer 1500 banen.

De keuze van het nieuwe corporate hoofdkantoor voor Amsterdam is gebaseerd op de internationale oriëntatie van de hoofdstad, de notering aan Euronext Amsterdam,  de nabijheid van haar belangrijkste klanten en van Schiphol. De vestiging in Monaco blijft de uitvalsbasis voor de activiteiten op het gebied van technologie, engineering en operations. Aangenomen wordt dat de havenactiviteiten in Schiedam gevestigd blijven.

Volgens Bruno Chabas, CEO van de onderneming, zijn de aangekondigde stappen noodzakelijk voor de winstgevendheid op de langere termijn.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws