Amsterdam: Rutte opent hoofdkantoor ICL

Minister-president Rutte opent donderdag 29 januari het nieuwe Europese hoofdkantoor van ICL (Israel Chemicals Ltd.) in Amsterdam. Samen met President en CEO van ICL Stefan Borgas verricht hij de openingshandeling.

Het Europese hoofdkantoor, de wereldwijde inkooporganisatie en het shared service center zijn ondergebracht in het gebouw Prinsenhof aan het Koningin Wilhelminaplein 30 in Amsterdam. Hier zal werkgelegenheid ontstaan voor ongeveer 300 medewerkers, waaronder ongeveer 250 nieuwe arbeidsplaatsen. Het gebouw is in handen van Prinsenhof Vastgoed, een onderdeel van de Maarsen Groep. ICL Holding The Netherlands heeft voor het pand afgelopen oktober een nieuw, langjarig huurcontract getekend.

De overeenkomst heeft betrekking op 5490 m² kantoorruimte op de derde tot en met de zevende verdieping en 140 parkeerplaatsen in de ondergelegen parkeergarage. Met deze transactie is het 8840 m² grote gebouw Prinsenhof volledig verhuurd. Als onderdeel van de overeenkomst is afgesproken dat zowel de huurder als de verhuurder zal investeren in de faciliteiten in het door Maarsen Groep ontwikkelde gebouw. Zo zullen onder meer het bedrijfsrestaurant, de receptie en vergaderfaciliteiten een upgrade krijgen.

Gebouw Prinsenhof, dat in 2000 werd opgeleverd, staat naast het World Fashion Center in Amsterdam. De Ring A10 zorgt voor een goede lokale en regionale bereikbaarheid per auto. Daarnaast ligt het gebouw te midden van diverse openbaarvervoerverbindingen, waardoor ook de binnenstad van Amsterdam eenvoudig te bereiken is.

ICL is een wereldwijde producent van producten op basis van speciale minerale grondstoffen, primair in drie markten: landbouw, voeding en toegevoegde materialen. In Nederland heeft ICL reeds vestigingen in Heerlen, Waardenburg, Terneuzen en Amsterdam.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws