Amsterdam: Rockspring koopt Trade Park Zuidoost

De Britse belegger koopt opnieuw een bedrijfsruimte-complex

Rockspring heeft Trade Park Zuidoost in Amsterdam gekocht van Internos Global Investors. Het complex is gekocht voor een prijs van € 21,7 mln en wordt ondergebracht in het TransEuropean Property Limited Partnership V fund.


Bedrijvencomplex Trade Park Zuidoost is gelegen aan de Keienbergweg en de Hoogoorddreef in Amsterdam Zuidoost. Het ligt in de nabijheid van de rijkswegen A1, A2 en A9 en het NS- en metrostation Bijlmer bevindt zich op circa 800 meter afstand. De omvang is 32.000 m² met 63 bedrijfsruimten en bijbehorende kantoren.
Het complex maakte deel uit van de portfolio Benelux Industrial Partners, een commanditaire vennootschap (cv) dat in 2007 gelanceerd werd door Internos. De fondsenmanager verwacht nog meer assets uit deze portfolio met light industrial assets in Duitsland en Nederland te verkopen.
Internos wist met actief assetmanagement en renovatie van een aantal units de leegstand in Trade Park Zuidoost in een jaar tijd terug te brengen van 26,5% tot 15,9%.
Rockspring kocht onlangs ook een portefeuille met light industrial vastgoed in Nederland (175.500 m²) van Axa Real Estate voor € 67,1 mln, namens hetzelfde fonds. In 2011 werd het winkelcentrum Bossche Boulevard aangekocht (koopsom € 44 mln). Rockspring is een Britse fondsmanager met momenteel circa € 6,2 mrd aan assets onder management in 15 landen.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws