Amsterdam: RJB koopt voor € 100 mln twee kantoorpanden

18 September 2018 – RJB Group of Companies heeft van het Amerikaanse Highbrook Investors twee kantoorobjecten gekocht en inmiddels verworven in een zogenaamde ‘off-market transactie’.

Het gaat om het rijksmonument Stadhouderskade 1 (foto) en het kantoorpand aan de Weesperstraat 107-121, beiden te Amsterdam. Highbrook verkreeg de objecten eerder recent in eigendom van het vastgoedfonds Breevast.

Stadhouderskade 1 heeft een verhuurbaar oppervlak van ruim 3000 m² plus 66 parkeerplaatsen op het naastgelegen parkeerterrein en is verhuurd aan Havas Media. De Weesperstraat heeft een verhuurbaar oppervlak van 10.300 m² plus 62 parkeerplaatsen en is verhuurd aan de Gemeente Amsterdam.

Deze aankoop past perfect in het reeds jaren geleden ingezette diversificatiebeleid van de RJB Group of Companies, aldus haar woordvoerder. Daarenboven wordt het object aan de Stadhouderskade door de vastgoedbelegger getypeerd als een ‘Amsterdams Juweel’. RJB Group verwacht daarom dat het object haar kwalitatief hoogwaardige vastgoedportefeuille nooit meer zal verlaten. Beide objecten voldoen ruimschoots aan de interne eis van RJB Group om alleen maar in A-1 objecten te investeren. Met de aankoop was een beleggingsvolume gemoeid van ruim € 100 mln.

RJB Group of Companies is een langetermijnbelegger in A-1 vastgoed en is met name in de Metropool Regio Amsterdam bekend vanwege beleggingen in o.a. het ontwikkelproject Valley op de Zuid-As, de IGC op de Dam, het Apollo Hotel en het Holland Casino bij het Leidseplein. Daarenboven heeft de RJB Group vele A-1 winkelbeleggingen door heel Nederland, Duitsland, België en Luxemburg.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws