Amsterdam: Rivierstaete verkocht voor € 228 mln

11 December 2018 – Vastint Netherlands heeft Rivierstaete, een kantoorgebouw aan Amsteldijk 166 in Amsterdam, verkocht aan het Duitse institutionele fonds DWS Grundbesitz, met betrokkenheid van Rubens Capital Partners.

Het complex heeft een totaaloppervlakte van circa 30.000 m² en heeft 330 parkeerplaatsen. Het gebouw werd recent compleet gerenoveerd.

Deze transactie is van de grootste single asset deal van 2018 in Nederland. Uit het Kadaster blijkt dat de koopsom € 227,71 mln bedraagt. In 2013 telde Vastint een bedrag van € 18,5 mln neer voor het toen nog grotendeels leegstaande en verouderde kantoorgebouw dat opgeleverd werd in 1973.

Het gebouw is gelegen aan de oevers van de Amstel, op loopafstand van het NS- en metrostation Amsterdam Amstel en op vijf minuten rijden vanaf de A10 en A2. Rivierstaete is volledig verhuurd aan verschillende partijen waaronder WPP, een wereldwijd Brits advertentie- en PR-bedrijf als grootste huurder, naast techbedrijf Messagebird en Regus.

Het gerenoveerde gebouw werd ontworpen door MVSA Architects. De transparante glasgevel geeft het gebouw een open en toegankelijk karakter met veel lichtval. Deze verbinding tussen binnen en buiten draagt bij aan een gezond werkklimaat. Het pand is ook verduurzaamd en zal een Breaam Very Good certificaat behalen.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws