Amsterdam: Rijksvastgoedbedrijf koopt Spark-gebouw

13 April 2018 – Het Rijksvastgoedbedrijf koopt voor € 42,8 mln het Spark-gebouw in Amsterdam, waar tijdelijk het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA) onderdak krijgt.

Aanvankelijk zou het rijk het gebouw tien jaar huren van OVG Real Estate, maar kopen blijkt voordeliger, zeker voor de lange termijn. Het EMA verhuist uiterlijk eind maart volgend jaar vanuit Londen naar Amsterdam; de eerste medewerkers komen waarschijnlijk al eerder. De nieuwbouw voor het EMA aan de Zuidas is half november 2019 klaar. Daarom is vanaf januari 2019 het Spark-gebouw als tijdelijke huisvesting beschikbaar. Het gebouw staat pal naast station Amsterdam Sloterdijk.

Het gebouw aan het Orlyplein 2 omvat 12.800 m² kantoorruimte en is gebouwd in 1992. De verkoper is OVG, die het vorig jaar heeft gerenoveerd. Daarbij heeft het een energielabel A gekregen. De verbouwing is uitgevoerd door G&S Bouw en het ontwerp was van Powerhouse.

Na verhuizing van het EMA naar de definitieve huisvesting aan de Zuidas komt het Spark-gebouw beschikbaar om rijksdiensten in onder te brengen.

 

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws