Amsterdam: Real IS verwerft kantoor in Houthavens

27 november 2019 – Real IS heeft het kantoorgebouw Moermanskkade 300 in het Amsterdamse stadsdeel Houthavens aangekocht.

Het is de eerste aankoop voor het particulier beleggingsfonds Realinvest Europa. Het vijf verdiepingen tellende kantoorgebouw is gebouwd in 2018, heeft ongeveer 5.000 m² bvo vloeroppervlakte en is momenteel verhuurd aan zes huurders. De verkoper was een particuliere investeerder. Moermanskkade 300 in de Amsterdamse Houthavens is ontwikkeld door G&S Vastgoed.

‘De Houthavens is een groeiend creatief kantoorgebied. Veel bedrijven in de media- en designsector zijn hier gevestigd. Door deze investering kunnen onze beleggers deelnemen aan de resultaten van deze Amsterdamse deelmarkt, die pas aan het begin staat van een aantrekkelijke ontwikkeling’, aldus Axel Schulz, head global investment management bij Real IS.

Het openbare vastgoedfonds van Real IS zal vanaf begin 2020 openstaan voor particulieren en heeft een startportfolio van maximaal vijf panden met een waarde van ongeveer € 300 mln. Verdere aankopen voor de portfolio zijn bijna afgerond. Het is de bedoeling dat het fonds gedifferentieerd in ‘business core en core plus vastgoed’ zal gaan investeren, aangevuld met manage-to-core objecten. Real IS houdt rekening met een jaarlijkse uitkering van 2,0–2,5% op fondsniveau. Voor de ontwikkeling van deze portefeuille werden naast Duitsland, mede op basis van lokale investerings- en vestigingsexpertises – ook Nederland, Frankrijk, Ierland en Spanje als mogelijke investeringsregio’s aangewezen.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws