Amsterdam: Real IS koopt kantoorpand Y-Point van APF/AG

29 April 2019 – Real IS heeft het volledige verhuurde Y-Point gebouw aan de Van Diemenstraat 206–380 in Amsterdam voor € 50 mln gekocht van de joint-venture APF International en Angelo Gordon.

Y-point is een single-tenant kantoorgebouw uit 1913 en is volledig verhuurd aan Fosbury and Sons. Het gebouw van 7000 m² wordt volledig gerenoveerd naar hoogwaardige kantoorruimte. Het ontwerp van de renovatie, die meer eenheid in het gebouw moet brengen, is van de Spaanse architectenstudio Cruz y Ortiz, ook bekend van de verbouwing van het Rijksmuseum. Fosbury and Sons blijft ook na de renovatie huurder van het pand.

‘De Nederlandse vastgoedmarkt en met name de kantorenmarkt in Amsterdam is zeer aantrekkelijk. Real IS belegt in markten met een positieve groeigeschiedenis en de vooruitzichten in Amsterdam zijn goed’, vertelt Axel Schulz, global head of Investment Management bij Real IS AG. ‘Y-Point is goed bereikbaar en biedt de mogelijkheid om de kantoorruimte indien nodig op te splitsen voor multi-tenant gebruik. Het past het goed in onze beleggingsstrategie.’

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws