Amsterdam: PGIM koopt Diana & Vesta van Reggeborgh

19 Oktober 2019 – PGIM Real Estate heeft kantoorgebouw Diana & Vesta in Amsterdam verworven, in opdracht van een van zijn Europese core plus-fondsen.

PGIM Real Estate is de vastgoedtak van PGIM, een wereldwijd operende investment manager uit de VS met $ 1000 mrd aan assets in portefeuille en onderdeel van het beursgenoteerde Prudential Financial. PGIM Real Estate heeft $ 69 mrd aan assets onder management.

Diana & Vesta omvat 24.428 m² in kantoorruimte en maakt deel uit van Plaza Arena, gelegen in het noordelijke deel van Amsterdam Zuidoost. Het kantorencomplex is ontwikkeld door Eurocommerce en werd na het faillissement overgenomen door Reggeborgh, het investeringsbedrijf van de familie Wessels. VolkerWessels was de aannemer van het project dat in 2012 werd opgeleverd.

Het is voor meer dan 80% verhuurd, onder andere aan Handelsbanken Nederland (3500 m²), Freightex, Praxis, Quintiles, Teleperformance en The Office Operators.

Amsterdam Zuidoost is een belangrijk zakelijk knooppunt in Amsterdam met directe toegang tot belangrijke openbaar vervoer en verkeersaders. Aanwezige voorzieningen in Plaza Arena zijn onder andere een flexibele en moderne co-working-ruimte, restaurant, bar, fitnessruimte en fysiotherapeut.

Dominik Brambring, hoofd van de transacties voor Duitsland en Nederland: ‘De overname van Diana & Vesta is een ideale gelegenheid voor onze investeerders om te profiteren van de kracht van de Nederlandse economie, de aanhoudende groei van de werkgelegenheid en het krapper wordende kantorenaanbod van Amsterdam. En dat op een locatie dat is een aanzienlijke verbetering en herontwikkeling ondergaat.’

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws