Amsterdam: Perial neemt Adam Smith Building over

14 januari 2020 – Perial heeft het kantoor Adam Smith Building gekocht, gelegen aan de Thomas R. Malthusstraat 1-3 in Amsterdam. De koopsom volgens het Kadaster is € 87 mln.

Het gebouw bestaat uit 21.000 m² kantoorruimte, verdeeld over een hoogbouw van 13 verdiepingen en een laagbouw van 7 verdiepingen. Het heeft 250 parkeerplaatsen.

Het pand is gebouwd in 2002 en in 2019 is het volledig gerenoveerd, inclusief de begane grond. Die beschikt nu over een nieuw restaurant en een koffiebar, beide beheerd door WeCanteen, evenals ontspannings- en speelplekken. Het energieprestatiecertificaat van de accommodatie is verbeterd tot niveau A en het gebouw beschikt nu over alle moderne kantoorspecificaties.

De Amerikaanse Fortress Investment Group nam Adam Smith Building in 2017 over van Immobilien, als onderdeel van een grote kantoorportefeuille met 13 gebouwen. Fortress telde destijds € 360 mln neer voor het totale metrage van 175.000 m².

Adam Smith Building huisvest het hoofdkantoor van Knab Bank, andere hoofdhuurders zijn TKB en Tribes. Het kantoorgebouw bevindt zich op het Rieker Business Park in Amsterdam. Dit is een kantoorlocatie precies tussen de Zuidas en Schiphol. Organisaties zoals PWC, B Amsterdam, IBM en Brunel zijn ook aanwezig in dit gebied. Er zijn discussies gaande over een nieuwe metrolijn tussen Schiphol en Zuidas, waaronder een station op Rieker Business Park. Die zou de bereikbaarheid van het gebied verder verbeteren.

Erik Langens, executive director Capital Markets: “Deze transactie weerspiegelt de grote belangstelling voor kantoorgebouwen in Amsterdam. Vanwege de huidige beperkte beschikbaarheid van goed gelegen, hoogwaardige kantoorgebouwen, gecombineerd met een bescheiden volume aan nieuwbouw, blijft de leegstand in Amsterdam naar verwachting laag.”

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws