Amsterdam: OVG koopt Busitel II

3 Juli 2015 – OVG Real Estate heeft Busitel II aangekocht, het voormalige kantoorpand van Deloitte in Amsterdam Sloterdijk. OVG Real Estate zal het gebouw van ca. 12.500 m2 volledig herontwikkelen en verduurzamen. Dit heeft OVG bekend gemaakt.

Een koopprijs is niet bekend gemaakt. De laatste transactie met Busitel II was in 2007 toen Morley €34,5 mln betaalde voor het pand ten behoeve van haar European Property Fund. Verkoper was destijds De Groene Groep.
De aankoop van Busitel II is in lijn met de strategie van OVG Real Estate om bestaande gebouwen op strategische locaties te verwerven en te verduurzamen. Toen Deloitte in november 2014 naar het door OVG Real Estate ontwikkelde gebouw ‘The Edge’ op de Zuidas in Amsterdam verhuisde, kwam er in Busitel II 12.500 m2 kantoorruimte en 158 parkeerplaatsen vrij. OVG Real Estate koopt nu het kantoorgebouw van EP Busitel II B.V., onderdeel van Aviva Investors.
Busitel II krijgt onder andere een nieuwe gevel, entree en interieur. Ook worden alle (klimaat)installaties vernieuwd, waardoor het huidige energielabel van een G-Label naar een A-label wordt verhoogd.
“Wij verduurzamen het gebouw en blazen het nieuw leven in, zegt Jan Hein Tiedema, algemeen directeur Nederland van OVG Real Estate. “Naast het ontwikkelen van The Edge voor Deloitte draagt OVG ook zorg voor de herontwikkeling van het bestaande gebouw in Sloterdijk. Zowel het gebied als gebouw heeft volgens ons veel potentie.”
Busitel II is gelegen op een strategische locatie, direct naast Intercity station Amsterdam Sloterdijk. Zowel Schiphol als het centrum van Amsterdam zijn binnen enkele minuten bereikbaar. Door de juiste focus van de Gemeente Amsterdam is het gebied volop in ontwikkeling en het grote aanbod aan faciliteiten wordt in de toekomst verder uitgebreid. De gisteren aangekondigde verkoop van het naastgelegen Chrystal Tower is hier ook een bewijs van. In de nabije omgeving van het kantoorgebouw bevinden zich diverse horecagelegenheden, hotels, winkels en een supermarkt. Zo wordt in Busitel I momenteel gewerkt aan de uitbreiding van het Meininger hotel dat in 2012 geopend werd in het kantoorgebouw Busitel III.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws