Amsterdam: Oracle opent sales center

14 Januari 2016 – Het Amerikaanse technologiebedrijf Oracle vestigt in Amsterdam een internationaal sales center. Het wordt gehuisvest in de binnenstad en zal 400 medewerkers werk bieden. Dit is door Oracle en de gemeente Amsterdam bekend gemaakt.

Oracle heeft in Utrecht het Nederlandse hoofdkantoor maar wil graag uitbreiden in  Amsterdam. De opening van de nieuwe vestiging biedt Oracle toegang tot nog meer talent op de Nederlandse arbeidsmarkt en opent een deur naar enkele van de grootste merken van Europa, die ook in Amsterdam zijn gevestigd.

Volgens minister Kamp van Economische Zaken is het goed dat Oracle naast zijn hoofdvestiging in Utrecht ook een kantoor opent in Amsterdam. ‘De keuze van Oracle bevestigt weer dat buitenlandse bedrijven zich graag in Nederland vestigen. We hebben een goed vestigingsklimaat. De bevolking is hoogopgeleid. We hebben een uitstekende fysieke infrastructuur en onze digitale snelwegen behoren tot de wereldtop’, aldus de minister.

Kajsa Ollongren, locoburgemeester van Amsterdam: ‘Ik ben blij dat Oracle werkt aan zo’n grote salesoperatie in Amsterdam. Veel Amerikaanse techbedrijven profiteren van het feit dat Nederland een digitale toegangspoort is naar Europa, met een uitstekende IT-infrastructuur. Oracle’s beslissing laat zien dat Amsterdam nog een sterk pluspunt heeft in het aantrekken van belangrijke bedrijven, met zijn hoogopgeleide en meertalige arbeidspotentieel. We zullen er alles aan doen om Amsterdam tot een van de drie belangrijkste Europese start-uphubs te maken met ons StartupAmsterdam-initiatief. Het aantrekken van belangrijke namen als Oracle verrijkt de groeiende Amsterdamse techsector.’

Volgens Het Financieele Dagblad heeft de onderneming voor Amsterdam gekozen vanwege de ‘internationale allure’ van de stad die goed past bij het type mensen dat het bedrijf wil aannemen. ‘Amsterdam is een kleinschalige metropool waar veel mensen willen werken,’ zegt Oracle directeur Nederland René van Stiphout. ‘Ook profileert de stad zich heel sterk met digitale diensten.’ Toch was het pas recent dat het bedrijf voor de hoofdstad koos. ‘Amsterdam kwam pas vrij laat in de race’, zegt Van Stiphout. ‘Op de eerste lijstjes kwam de stad niet eens voor.’

 

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws