Amsterdam: Openbare verkoop gestart van OLVG Prinsengracht

Het OLVG is van start gegaan met de openbare verkoping van de locatie aan de Prinsengracht.

Het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) stoot haar ziekenhuislocatie aan de Prinsengracht 769 af. Het verkoopproces is inmiddels van start gegaan. Het monumentale complex ligt op eigen grond en omvat circa 6900 m² bruto vloeroppervlak, verdeeld over vier aaneengesloten bouwdelen.


Het complex strekt zich uit van de Prinsengracht tot aan de Kerkstraat. Momenteel is het complex in gebruik als ziekenhuis, echter het bestemmingsplan laat ook andere functies toe. OLVG nam in 1994 het Prinsengrachtziekenhuis over. De hoofdlocatie staat aan het Oosterpark. In maart dit jaar fuseerde OLVG met het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis.

De Vereeniging voor Ziekenverpleging nam in 1857 het gebouw aan de Prinsengracht in gebruik. Sinds de fusie met het OLVG in 1994 gaat het ziekenhuis door het leven als OLVG locatie Prinsengracht. De laatste bedden werden in 1996 buiten gebruik gesteld, en sindsdien wordt op de locatie Prinsengracht vooral poliklinische zorg geleverd.

Het OLVG heeft voor een openbaar verkoopproces gekozen. Voor het biedingsproces is een speciale website ingericht Het OLVG heeft CBRE en Loyens & Loeff aangetrokken als commercieel vastgoedadviseur en juridisch adviseur bij het verkooptraject.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws