Amsterdam: NSI ontwikkelt houten kantoorgebouw

28 september 2020 – NSI en de gemeente Amsterdam hebben een afsprakenbrief getekend die de ontwikkeling van een nieuw duurzaam houten kantoorgebouw op de Zuidas mogelijk maakt.

Het ontwerp van Dam & Partners Architecten voorziet in een 22.000 m² kantoorgebouw aan het einde van de nog aan te leggen Maurice Ravellaan, in het verlengde van de Gustav Mahlerlaan. Deze lanen gaan gezamenlijk de centrale as van de Zuidas vormen. Met een geplande hoogte van 86 meter zal het een van de hoogste houten kantoorgebouwen ter wereld worden.

De kavel is reeds in erfpacht eigendom van NSI. De ontwikkeling is gepland bovenop een bestaande ondergrondse parkeergarage. De keuze voor een houten constructie past in de ambities van NSI om duurzaam en circulair te ontwikkelen, waarbij een comfortabel werkklimaat en het welzijn van de gebruikers voorop staat. De stichtingskosten worden geschat op € 90–110 mln, exclusief de grond. Realisatie is mogelijk vanaf H1 2022, met een verwachte bouwperiode van circa twee jaar.

Bernd Stahli, CEO: ‘NSI is al sinds 2018 bezig met de voorbereiding van deze potentiële ontwikkeling. Wij zijn ons terdege bewust van de uitdagingen voor de markt op korte termijn, maar wij geloven nog steeds dat er op lange termijn vraag zal blijven naar moderne, comfortabele, duurzame kantoren, zeker op de Zuidas. Met een voorziene start bouw in 2022, hebben wij tijd om te zien hoe de economie, de kantorenmarkt en de gebruikersvraag zich de komende tijd ontwikkelen.’

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws