Amsterdam: Nieuwe huurders naar Matrix VI

Life science en high tech bedrijven kiezen voor nieuwe Matrix VI gebouw.

In de afgelopen maanden heeft Matrix Innovation Center met diverse bedrijven overeenkomsten gesloten voor haar nieuwe laboratoriumgebouw Matrix VI en voor andere Matrix gebouwen op het Science park Amsterdam. Gebouw Matrix VI is op 30 oktober j.l. officieel in gebruik genomen.

De huurovereenkomsten met MoneYou in Matrix IV (1.140 m2) en Bio Detection Sytems en MicroLife Solutions in Matrix V (samen 850 m2) werden verlengd tot en met 2019. Nieuwe overeenkomsten werden gesloten in Matrix VI met Vancis, Fokker Aerostructures, UbiQ, GGD Amsterdam, Pharma Holland Consultancy, Lighthouse Instruments, SMS-oncology, Van Loon Chemical Innovations, Mitox Consultants, Rodanco, Sunset Laboratories, MakrOrganics en ClodLip. In totaal is daarmee ruim 3.500 m2 lab en kantoorruimte verhuurd en resteert nog ca. 1.300 m2.

Geert Haksteen, directeur van Matrix Innovation Center, ziet een toenemende belangstelling voor Science Park Amsterdam bij technologiebedrijven en life sicence bedrijven. De komst van SRON – het ruimtevaartinstituut van NWO, nu nog gevestigd in Utrecht, het nieuwe onderzoeksinstituut waarin ASML samen met FOM zal investeren en de samenvoeging van de betafaculteiten van VU en UvA in een Amsterdam Faculty of Science, zullen de aantrekkelijkheid van het gebied verder doen toenemen.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws