Amsterdam: nieuw hotel aan Spaklerweg

22 Januari 2015 – Lingotto en Van Wijnen West zijn een samenwerking aangegaan om naast de Kauwgomballenfabriek een nieuw hotel te realiseren. Dit is het terren van de voormalige fabriek van Maple Leaf aan de Spaklerweg te Amsterdam.

Het 16 verdiepingen tellende hotelgebouw krijgt 256 kamers, een entree en ontmoetingslounge, een restaurant, vergaderfaciliteiten en 90 parkeerplaatsen in de ondergrondse parkeerkelder. Op basis van inmiddels gesloten overeenkomsten met een hotelexploitant wordt het plan verder ontwikkeld door Lingotto in een bouwteam met Van Wijnen. Start bouw staat gepland medio 2015.

Het hotel komt te staan op de groenstrook langs de metrobaan aan het begin van de Spaklerweg tegenover de herontwikkelde Kauwgomballenfabriek, dat nu onderdak biedt aan verschillende creatieve bedrijven. Het wordt het dynamische hart van de omgeving.
Het ontwerp van Concrete Architects bestaat uit een slanke, bijna 70 meter hoge, toren op een verhoogd platform met een trap die alle functies verbindt: de receptie, de bar, ontmoetingsruimten restaurant en lounge. De brede trappen nodigen uit om op te gaan zitten, te ontmoeten en te eten of koffie te drinken. Binnen en buiten zijn slechts door glaspanelen van elkaar gescheiden en daardoor ontstaat een open en informele sfeer, die volgens de ontwikkelaar niet alleen hotelgasten uitnodigt, maar ook andere bezoekers zal aantrekken.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws