Amsterdam: NDSM-werf krijgt er weer 700 woningen erbij

7 Maart 2017 – De NDSM-werf krijgt er weer 700 woningen bij. Deze zomer wordt gestart met de bouw ervan. Dit heeft de ontwikkelcombinatie Amsterdam Waterfront meegedeeld.

Deze zomer start Amsterdam Waterfront de realisatie van 700 woningen op de NDSM-werf aan de noordelijke oever van het IJ in Amsterdam. In fase 1 (Pontkade) worden de eerste 245 woningen (koop en huur) gerealiseerd, in combinatie met retail en horeca. Aansluitend volgen elders op de werf nog 455 woningen (koop en huur). Hiermee wordt de volgende stap gezet in de transformatie van dit aantrekkelijke gebied aan het IJ.

Amsterdam Waterfront, het ontwikkelconsortium bestaande uit Biesterbos (onderdeel van VolkerWessels) en Reggeborgh, transformeert de NDSM-werf in een 24/7 levendig stadsdistrict. De dynamiek, historie en diversiteit aan functies maken het uniek om aan dit deel van het IJ te wonen. Er worden woningen in diverse categorieën gerealiseerd die de levendigheid en uitstraling van het gebied versterken.

Ted Biesterbos licht toe: ‘Het is altijd onze wens geweest om vanuit een brede multifunctionaliteit te ontwikkelen voor verschillende doelgroepen. Een prettig woon- en verblijfsgebied kenmerkt zich door de aanwezigheid van allerlei verschillende mensen, voorzieningen, bedrijven en cultuur. Daar zijn we de afgelopen jaren volop mee bezig geweest en met succes.’

Pontkade, direct aan de plek waar de pont afmeert, krijgt retail en horeca (circa 3800 m²) op de begane grond. De bouw start nadat de gemeente de grond bouwrijp heeft gemaakt.

Aan de waterzijde wordt een onderscheidend internationaal appartementenhotel ontwikkeld, inclusief een aantrekkelijk horeca- en kantoorprogramma en tevens circa 150 koop- en huurwoningen. De plannen hiervoor zijn al ingediend.

Momenteel wordt tevens aan de waterzijde het gebouw Deks (3000 m²) ontwikkeld. Dit gebouw, met een sterke architectonische uitstraling, biedt ruimte aan aansprekende creatieve bedrijven.

In 2016 leverde Amsterdam Waterfront al een grootschalige gemengde woningontwikkeling op bestaande uit bijna 380 studentenwoningen gecombineerd met een ROC van 4000 m².

Biesterbos is een risicodragende ontwikkelaar, actief in binnenstedelijk vastgoed (onder andere woningbouw, commercieel en maatschappelijk), herontwikkelingen, transformatie van gebieden en monumentale projecten. De onderneming is gedelegeerd ontwikkelaar namens Amsterdam Waterfront bv, het ontwikkelconsortium bestaande uit Biesterbos bv en Reggeborgh. Amsterdam Waterfront is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de westzijde van de NDSM, waar een totale ontwikkeling van 220.000 m² aan gemengd programma ontwikkeld wordt. In totaal zullen circa 2000 woningen gerealiseerd worden.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws