Amsterdam: M&G Real Estate koopt kantorencomplex

26 Juli 2018 – Vastgoedbelegger M&G Real Estate heeft het kantorencomplex aan Frederiksplein 42, in het centrum van Amsterdam, gekocht voor € 22,4 mln.

De deal is de achtste dit jaar voor het M&G European Property Fund.

Het complex aan het Frederiksplein, gelegen tegenover De Nederlandsche Bank, heeft een vloeroppervlakte van 2.605 m2 en is volledig verhuurd aan Amsterdam Internet Exchange. Het pand staat op eigen grond en heeft prima parkeervoorzieningen. Het is ook goed bereikbaar, zowel met het openbaar vervoer als met de auto.

Hoogwaardig vastgoed
‘We hebben gewacht op de juiste kans in Nederland. De toonaangevende indicatoren op de Amsterdamse kantorenmarkt zijn het afgelopen jaar verbeterd, en we hebben daarop besloten dat dit het juiste moment was om te investeren’, aldus Stefan Cornelissen, hoofd van M&G Nederland. ‘Met deze hoogwaardige belegging vergroten wij onze positie op de Nederlandse markt en we hebben nog meer kapitaal om te beleggen in Nederland.’ Collega Marc Reijnen (foto), hoofd Vermogensbeheer Continental Europe van M&G, voegt toe: ‘Met een betrouwbare huurder van hoge kwaliteit en huurinkomsten die vastliggen voor de langere termijn, is M&G goed gepositioneerd om de groei in huur en waardevermeerdering te exploiteren die ontstaat uit de grote vraag van de markt.’

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws