Amsterdam: Merin koopt kantoor in Sloterdijk

16 Juli 2019 – Merin heeft het kantoor gekocht aan de Transformatorweg 38–72 in Amsterdam Sloterdijk.

PropertyNL Research schat de koopsom op € 33 mln. De verkoper is Tristan/Timeless.

Het kantoorgebouw aan de Transformatorweg bestaat uit 5 bouwlagen van bij elkaar 10.000 m² groot, waarvan nog ongeveer 30% beschikbaar is. De laatste jaren is de geografische spreiding van het Merin-portfolio gegroeid naar 80% in de Randstad, mede door het afstoten van non-core gebouwen en het aankopen van grote, nieuwe gebouwen. Door de aankoop van de Transformatorweg 38-72 is Merin met 33% van zijn portfolio vertegenwoordigd in Amsterdam en nu dus ook in de groeiende submarkt van Sloterdijk

Het gebouw is voor 70% gevuld door de huurder Dell en Merin ziet goede kansen om de bovenste twee verdiepingen ook snel te verhuren. Het gebouw is gebouwd in 2005, heeft energielabel A en heeft een parkeerratio van 1:58 in de ondergrondse parkeergarage. Merin heeft plannen om van het gebouw een boetiekkantoor te maken. De lobby zal aangepast worden en er zullen lunch- en koffiefaciliteiten gerealiseerd worden voor het gehele gebouw. Er zal ook een verdieping omgebouwd worden tot het smart-office concept met flexibele, turnkey kantoorunits.

De groeistrategie van Merin
Merin blijft actief op de Nederlandse aankoopmarkt en zoekt daarom kantoorgebouwen vanaf 7500 m², met een sterke focus op de Randstad. Dergelijke kantoorgebouwen dienen geschikt te zijn voor het boetiekkantoor-concept, het smart-office concept of een combinatie van beide. Het is belangrijk dat de gebouwen multi-tenant kantoorgebouwen kunnen vormen, voorzien van een sociale, algemene ruimte, lunchfaciliteiten en vergaderzalen. Een boetiekkantoor dient tevens goed bereikbaar te zijn via het openbaar vervoer of een sterke parkeernorm te hebben.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws