Amsterdam: Leonardo Hotel op Amstel Business Park

Babsou Investments Group koopt bedrijfscomplex voor bouw van 459 hotelkamers.

29 april 2014 – Op Amstel Business Park in Amsterdam heeft projectontwikkelaar Babsou het bedrijfscomplex in de Willem Fenengastraat 33-35 gekocht van de RVS Group. Babsou wil hier een hotel realiseren met bedrijfsruimten, kantoren en inpandige parkeergarage met een oppervlakte van circa 24.000 m².

De toren wordt 60 meter hoog en ligt direct tegenover de metrohalte Over-Amstel. Babsou Investments Group heeft een langdurig huurcontract getekend met Leonardo Hotels, die met dit hotel een debuut maken met hun exploitatie in Nederland. 

Het Overamstel gebied heeft de laatste jaren een ware metamorfose ondergaan en is een hippe locatie geworden door o.a. De kauwgomballenfabriek. Arcuris Bedrijfshuisvesting trad op namens de verkoper en is nauw betrokken geweest bij het herontwikkelingstraject. Slavenburg Bouw, onderdeel van de Adriaan van Erk Groep, zal na de zomer de eerste paal slaan, verwacht wordt dat zij begin 2016 het hotel opleveren. Jan-Willem Wiertsema van Westerdok Notariaat heeft de koper juridisch begeleidt in deze transactie.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws