Amsterdam: Leegstand in WTC Zuidas zakt tot 2,5%

De leegstand is in het derde kwartaal verder teruggedrongen naar 2825 m².

De leegstand (direct beschikbaar kantooraanbod) in WTC Amsterdam is in het derde kwartaal verder teruggedrongen naar 2825 m² en is daarmee 2,5%, een van de laagste percentages ooit. Het gemiddelde transactievolume met betrekking tot nieuwe huurders bedroeg circa 150 m². Het aantal huurders is in het derde kwartaal gelijk gebleven.

NautaDutilh gaat in 2016 haar huidige kantoor (toren I) in het WTC verlaten. Eigenaar CBRE GI verwacht deze ruimte (circa 14.000 m²) relatief snel te kunnen verhuren, al zal dat waarschijnlijk aan kleinere huurders zijn. Het makelaarsteam bestaande uit Jones Lang LaSalle, DTZ Zadelhoff en CBRE zal samen met het Real Estate-team van het World Trade Center Amsterdam de verhuur verzorgen.
In het derde kwartaal van 2013 heeft het Real Estate-team van het World Trade Center Amsterdam opnieuw een fors aantal verhuurtransacties gerealiseerd. Er zijn tien nieuwe huurders (goed voor circa 1498 m²) en zevenendertig huurders hebben hun bestaande overeenkomst verlengd (samen circa 8275 m²). Drie van deze zittende huurders zijn uitgebreid met een metrage van circa 634 m² in totaal. Zo verlengde Projectbureau ZuidasDok de huur voor 793 m², en breidde uit met 259 m².

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws