Amsterdam: LaSalle koopt voor € 27,7 mln New Loft

29 november 2019 – LaSalle Investment Management heeft voor zijn fonds E-Regi voor € 27,7 mln het volledig verhuurde kantoor New Loft gekocht van Credit Suisse Asset Management.

Kantoorgebouw New Loft aan De Passage 114–160 in Amsterdam, dat in 2012 is ontwikkeld door G&S Vastgoed, wordt gekenmerkt door loftachtige verdiepingen met hoge plafonds en is mede daardoor erg geschikt voor open en creatieve kantoorruimte. Het gebouw omvat ruim 7700 m² verhuurbaar vloeroppervlakte verdeeld over acht verdiepingen en is voorzien van energielabel A+.

Het pand is gelegen in Amsterdam Zuidoost, het op een na grootste kantorengebied van de hoofdstad. Met het treinstation Bijlmer Arena en het metrostation Strandvliet op loopafstand is de locatie uitstekend bereikbaar en biedt het OV-netwerk een snelle en directe verbinding naar het centrum, andere grote Nederlandse steden en de luchthaven Schiphol; het derde vliegveld van Europa qua passagiersaantallen.

Amsterdam Zuidoost is van oudsher een backoffice-locatie, maar trekt tegenwoordig een groeiend aantal bedrijven aan in de technologie-, media- en financiële sector. Dit, in combinatie met het beperkt aantal projecten in de pijplijn en het gebrek aan kwalitatief en geschikt product in Amsterdam, zorgt voor een positief effect op de huurprijzen.

Uwe Rempis, managing director en fonds manager bij LaSalle Investment Management, licht toe: ‘De fundamenten van Amsterdam Zuidoost zijn sterk en worden nog beter. De vraag is hoog en het aanbod zal naar waarschijnlijkheid beperkt blijven, gezien de onttrekkingen van kantoorgebouwen naar andere functies, zoals wonen. Wij verwachten dan ook dat deze aankoop een solide en stabiel langetermijnrendement biedt voor onze investeerders.’

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws