Amsterdam: Kroonenberg herontwikkelt Apollolaan 171

25 augustus 2021 – Kroonenberg Groep is gestart met de herontwikkeling van het pand aan Apollolaan 171 te Amsterdam.

Architectenbureau OMA heeft een ontwerp gemaakt voor een high-end kantoorgebouw aan de Apollolaan, een prominente groene laan in Amsterdam. Het vijf verdiepingen tellende pand  vervangt het grotendeels ondoorzichtige kantoorgebouw van de JP Morgan-bank uit de late jaren ’80.

Apollolaan 171 ligt op een hoeklocatie met in de omgeving een mix van kantoren, woningen en luxe hotels in het hogere segment. De omgeving wordt gedefinieerd door de historische architectuur van Berlage uit het begin van de 20e eeuw. De naar de Apollolaan gekeerde zijde van het pand krijgt in elkaar grijpende glazen volumes die op een legpuzzel lijken. De transparantie van het gebouw zorgt voor veel licht en biedt uitzicht aan de huurders.

De neoninstallatie van Tracey Emin met de tekst ‘The more of you the more I love you’, die  oorspronkelijk aan de buitenmuur hing, krijgt binnen een prominente plek.

Kroonenberg Groep is sinds november 2020 volledig eigenaar van Apollolaan 171. Lesley Bamberger, algemeen directeur Kroonenberg Groep: ‘Wij kijken voortdurend naar mogelijkheden om ons vastgoed te ontwikkelen, waardoor nieuwe kansen voor exploitatie worden gecreëerd. Uitgangspunt is daarbij altijd dat we iets willen toevoegen aan een gebied. Deze nieuwe ontwikkeling aan de Apollolaan 171 past helemaal in onze visie.’

Met de ontmanteling van het oorspronkelijke bankgebouw is onlangs begonnen. Het bestaande gebouw wordt gesloopt tot aan de begane grondvloer, de bestaande parkeergarage wordt gehandhaafd. Daarop wordt de nieuwbouw geplaatst. Uiteindelijk wordt ruim 6500 m² kantoorruimte gerealiseerd ten behoeve van de verhuur met parkeergelegenheid voor auto’s, scooters en fietsen in de kelder. De bouwwerkzaamheden zullen in het najaar van 2021 beginnen en volgens planning zal het gebouw medio 2023 worden opgeleverd.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws