Amsterdam: Konami koopt Sarphatistraat 1 voor € 60 mln

7 december 2020 – Het Japanse Konami is na de overdracht eigenaar geworden van Sarphatistraat 1, het voormalige bezoekerscentrum van De Nederlandsche Bank (DNB).

Voor € 60 mln heeft de gaming- en entertainmentgigant in een van de grootste kantorendeals van dit jaar het kantoorgebouw van 5300 m² in het centrum van Amsterdam gekocht.

Sarphatistraat 1 werd gebouwd in de jaren zeventig als kantoor voor de Westland Utrecht Hypotheekbank. In 1982 nam DNB het over en heeft het gebouw onder meer gebruikt voor zijn ict-afdeling. Na een grootscheepse renovatie in 2014-2015 werd het een bezoekerscentrum.

Namens de koper bemiddelden Stijn Uijthoven en Renske Schuttelaar van Appelhoven Vastgoedadviseurs. De koper werd juridisch bijgestaan door een team van NautaDutilh onder leiding van Edward Rijnhout. Vanuit JLL waren Raymond van Kollenburg, Michiel Tordoir en Christiaan Tuitman betrokken bij de transactie namens de verkoper. Houthoff zorgde voor de juridische begeleiding door een team onder leiding van Herman Lohman, notaris.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws