Amsterdam: kantoorgebouw Acanthus verkocht voor € 124 mln

4 Januari 2017 – Kantoorgebouw Acanthus in Amsterdam Zuidoost is vlak voor het sluiten van het jaar door Credit Suisse verkocht aan Maxima Propco voor € 123,6 mln. Het is één van de grootste single asset deals van 2016. Dat is naar voren gekomen uit onderzoek van PropertyNL Research in het kadaster en de Kamer van Koophandel. Hieruit blijkt dat Blackstone de partij is die achter Maxima Propco zit.

Acanthus, aan de Bijlmerdreef 20 in Amsterdam, is bijna 41.000 m2 groot en geheel verhuurd aan ING Bank. Het gebouw werd in de periode 2001-2003 ontwikkeld door ING Vastgoedontwikkeling.

Maxima-portefeuille

Acanthus is het laatste verkochte object uit de zogenoemde Maxima-portefeuille die door Credit Suisse aan de markt werd gebracht. De rest van de portefeuille (14 objecten) werd in het eerste kwartaal van 2016 verkocht aan het Britse MCAP.

NL Real Estate, in samenwerking met hun partner Knight Frank, adviseerde bij de verkoop van de Maxima-portefeuille, maar wil desgevraagd geen commentaar geven op de verkoop van Acanthus.

De deal laat zien hoezeer kantoorgebouwen op goede locaties in Amsterdam (Acanthus ligt pal naast station Bijlmer in het centrum van Zuidoost) gewild zijn bij buitenlandse beleggers. Even verderop wordt door OVG en G&S Vastgoed een nieuw hoofdkantoor van 36.000 m² voor ING gerealiseerd, waardoor het aantal kantoorgebouwen dat ING aan de Bijlmerdreef in gebruik heeft nog verder zal toenemen.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws