Amsterdam: hotel op kavel 3 op Revaleiland in Houthaven

1 September 2016 – De ontwikkelcombinatie IQNN Vastgoed/Vink Bouw/City ID Group gaat een hotel bouwen in de Houthaven in Amsterdam. Dit heeft de gemeente bekendgemaakt. Het hotel komt te staan op kavel 3 op Revaleiland, één van de 7 toekomstige eilanden in de Houthaven.

Op 1 september 2016 is de optieovereenkomst getekend tussen de gemeente Amsterdam en Boot & Co, de ontwikkelcombinatie van IQNN Vastgoed/Vink Bouw/City ID Group. De naam Boot & Co verwijst naar de naam van een houtbewerker die in het verleden in de Houthaven gevestigd was.

Met Boot & Co krijgt de Houthaven aan het IJ een icoon met een krachtige ‘Amsterdamse School’ uitstraling. Het gebouw is ontworpen door Kollhoff Architekten en is een ode aan de Amsterdamse School. Het wordt een zeer duurzaam hotel dat met een EPC van 0,041 bijna geheel energieneutraal zal zijn. De Breeam ambitie is de certificering Excellent.

Revaleiland

Boot & Co biedt een vernieuwend hotelconcept met 82 ruime hotelappartementen, waarbij een goede verbinding wordt gemaakt met de geschiedenis van de buurt. Denk aan het oude havenkarakter en de Amsterdamse School. De doelgroep van het hotel is de Young Dynamic Urban Professional. In het hotel komt ook een fitness en zwembad. Onderdeel van dit hotelconcept is een horecagelegenheid voor zowel bewoners als bezoekers van de Houthaven en het hotel. Het centrale gedeelte van het gebouw is het hoge atrium waar de lobby, receptie, delicatessenzaken en een bar aanwezig zijn. Op de begane grond is verder een restaurant en lounge ruimte te vinden. In de parkeerkelder is ruimte voor 48 parkeerplaatsen. Dit brengt de totale ontwikkeling op 7.800 m2 BVO. Het interieur van het complete hotel wordt ontworpen door Martin Brudnizki Design Studio (MBDS) uit Londen. De bouw start medio 2017 en de oplevering van het hotel staat voor begin 2019 gepland.

De Houthaven is gelegen in het noordelijk deel van de Spaarndammerbuurt. De Houthaven transformeert van een bedrijventerrein naar een bijzondere woonbuurt op zeven groene, autoluwe eilanden in het IJ, waarvan Revaleiland er een is. Gemeente en ontwikkelaars spraken af dat de Houthaven een 100% klimaatneutrale wijk moet worden. In de Houthaven wordt milieuvriendelijk gebouwd, met extra aandacht voor energie- en materiaalgebruik.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws