Amsterdam: hoofdkantoor Hema verkocht aan MMZ

1 Juli 2015 – MMZ Properties heeft namens investeerder Zabar Group Investments/Menora Mivtachim gebouw Number One op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord gekocht.

Het kantoorgebouw, dat volledig verhuurd is aan ondermeer Hema, VNU Vacature Media en Multisafe Pay, is in april 2010 opgeleverd door Amsterdam Waterfront, het consortium bestaande uit Biesterbos, Reggeborgh en Het Fort. Het door Bronsvoort Blaak Architecten ontworpen gebouw heeft een robuust, industrieel uiterlijk en telt zeven kantoorverdiepingen, een retailplint, drie inpandige parkeerlagen en een totaal metrage van 32.000 m².

De totale herontwikkeling van de NDSM-werf omvat een gemengd programma van circa 400.000 m², bestaande uit wonen, werken, retail, horeca, cultuur, leisure, maatschappelijke voorzieningen en parkeren. De transformatie tot stadsdistrict heeft reeds eerder tot ontwikkelingen geleid, zoals onder andere de Timmerfabriek (MTV/Viacom) en de Smederij (onder andere hoofdkantoor van Greenpeace Nederland). Recent is gestart met de bouw van NieuwDok, deze ontwikkeling behelst de huisvesting van onderwijsinstelling ROC TOP gecombineerd met circa 380 permanente studentenwoningen.

MMZ Properties kocht vorig jaar in Rijswijk het circa 28.000 m² grote Shell kantoor voor € 54,2 mln en deed ook aankopen in Houten en Haarlem voor in totaal € 24,4 mln.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws