Amsterdam: HighBrook en REB kopen Museum Plaza

9 februari 2021 – Private-equity vastgoedinvesteerder HighBrook Investors en vastgoedontwikkelaar REB Projects hebben in een onderhandse transactie kantoorgebouw Museum Plaza aan de Weteringschans 81–89 in Amsterdam gekocht.

Het Kadaster meldt een koopsom van € 22,1 mln.

Het kantoorgebouw staat in het centrum van Amsterdam tegenover het Rijksmuseum. Het heeft een omvang van 3000 m², een ruim dakterras op de tweede verdieping aan de Lijnbaansgracht, een afgesloten parkeergarage onder het gebouw en is deels verhuurd.

Het is de elfde gezamenlijke acquisitie van HighBrook en REB in het centrum van Amsterdam. De nieuwe eigenaren zullen het kantoorgebouw binnenkort omvangrijk renoveren en moderniseren.

Museum Plaza is meer dan 20 jaar eigendom geweest van een particuliere belegger die bij de verkoop is geadviseerd door Hoen Makelaars en Berger Notariaat. HighBrook Investors en REB Projects zijn bij de aankoop geadviseerd door Innova Investments, Everglow Real Esate en Savills. Loyens & Loeff trad op als juridisch adviseur in deze transactie.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws