Amsterdam: Heitman, OCP azen op 450 appartementen

26 Januari 2016 – Heitman is in onderhandeling over de aankoop van 450 appartementen in het centrum van Amsterdam. De appartementen zijn verdeeld over 32 locaties in de stad met een totale omvang van 32.000 m². Heitman beheert momenteel een woningportefeuille die bestaat uit € 9,9 mrd aan woningen.

Eerder kocht de Amerikaanse investment manager Heitman samen met Orange Capital Partners twee portefeuilles bestaande uit 400 woningen en 12 winkelruimten verspreid over 24 gebouwen voor € 76 mln, eveneens in Amsterdam. Heitman treedt op namens institutionele partijen en heeft een joint venture gesloten met Orange Capital Partners (OCP) om de portefeuille te kopen. OCP is opgericht door voormalige medewerkers van Goldman Sachs met de doelstelling om te investeren in de Nederlandse woningmarkt.
Een van de Amerikaanse pensioenfondsen die investeert is Michigan Bureau of Investments, die investeert namens het pensioenfonds van de staat Michigan.
De investeerders willen een substantiële portefeuille opbouwen in Nederland. Ze zien dat de Nederlandse woningmarkt een unieke mix biedt van lage prijzen met betere prestaties in het vooruitzicht. Bovendien zijn er structurele hervormingen aan de gang. Ook is de vraag en aanbod-verhouding aantrekkelijk, met name in Amsterdam.
In 2012 kocht Heitman in een joint venture een portefeuille met 3000 woningen in Duitsland.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws