Amsterdam: Heijmans realiseert twee nieuwbouwprojecten Oostenburgereiland

17 Juli 2018 – Op Oostenburgereiland in Amsterdam gaat Heijmans op twee naast elkaar gelegen plots een wooncomplex en een hotel realiseren.

De nieuwe invulling van het voormalige industrieterrein houdt een wooncomplex in met vrijesector- en socialehuurwoningen voor woningcorporatie Stadgenoot en een nieuw hotel voor Inntel Hotels. De totale contractwaarde bedraagt circa € 35 miljoen.

Voor Stadgenoot komen er op Oostenburgereiland in totaal 54 appartementen vrijesectorhuur en 97 studio’s voor sociale huur, evenals 500 m² kantoorruimte. Op de begane grond zijn enkele appartementen geschikt voor mindervaliden. Bewoners van de appartementen en studio’s kunnen gebruik maken van diverse gemeenschappelijke voorzieningen, waaronder een gezamenlijke binnentuin en dakterras. Bij het ontwerp zijn drie jonge architectenbureaus betrokken: Bureau Fraai en Laura Alvarez Architecture uit Amsterdam, en Architectuur Maken uit Rotterdam. De bouwwerkzaamheden gaan naar verwachting eind dit jaar van start, de oplevering is gepland voor medio 2020. De contractomvang van deze opdracht bedraagt circa € 17 mln.

Voor hotelketen Inntel Hotels realiseert Heijmans een luxe viersterrenhotel aan de VOC kade op Oostenburgereiland. Het gebouw telt 17 verdiepingen en biedt ruimte aan 306 kamers. In de laagbouw bevindt zich een restaurant, vergaderzalen, wellness en terras gericht aan de kade. De realisatie gaat van start direct na de zomervakantie periode en wordt naar verwachting medio 2020 opgeleverd. De contractomvang van deze opdracht bedraagt circa € 18 mln.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws