Amsterdam: grote transformatie Osdorpplein

18 Maart 2016 – De Gemeente Amsterdam, ASR Vastgoed Ontwikkeling en International Campus (IC) Netherlands hebben intentieovereenkomsten getekend voor de ontwikkeling van het ASR-blok en het Don Bosco-blok in Amsterdam Nieuw-West. Beiden onderdeel van het Vernieuwingsplan Centrum Nieuw-West. Ontwikkelaar ASR realiseert hier detailhandel, horeca, het stadsloket van Nieuw-West, een parkeergarage en samen met International Campus 415 appartementen voor young professionals.

Op het zuidelijk deel van het Osdorpplein gaat ASR de bestaande winkelplint vernieuwen en uitbreiden met circa 4.000 m² winkels en horeca. Tevens komt op deze locatie het stadsloket van Nieuw-West. In het Don Bosco-blok realiseert ASR in samenwerking met IC Netherlands circa 2.800 m² winkels (inclusief een supermarkt van 2.200 m²), een ondergrondse parkeergarage en 415 micro living appartementen voor young professionals. Nieuwe, betaalbare huurwoningen speciaal voor de groep van net afgestudeerden op HBO en WO-niveau. IC Netherlands is belegger, beheerder en ontwikkelaar van studenten- en young professional appartementen in Nederland en is als investeerder in het Don Bosco-blok medeondertekenaar van de intentieovereenkomst.

De bouw start naar verwachting medio 2017. De prognose is dat begin 2019 de supermarkt open gaat en de young professionals op het Osdorpplein komen wonen.

Met het tekenen van de intentieovereenkomsten onderschrijven stadsdeel Nieuw-West, ASR en IC Netherlands hun gezamenlijke ambitie voor het transformeren van winkelcentrum Osdorpplein tot sterk en krachtig stadsdeelcentrum voor winkelen, wonen, werken en recreëren. ‘Het toevoegen van extra detailhandel en horeca aan de zuidkant van het Osdorpplein zorgt voor meer winkeldynamiek, en leidt tot een aantrekkelijk en goed functionerend centrumgebied. Dit winkelgebied wordt hét centrum van heel Nieuw-West,’ aldus Charles Scholten, directeur ontwikkeling bij ASR.

 

Het centrum van Osdorp trekt meer winkels, betere pleinen en meer restaurants en terrassen. Ook komen er een flink aantal nieuwe woningen en krijgt de oever van de Sloterplas een nieuwe inrichting. Het project Osdorpplein is een binnenstedelijke herontwikkeling van ASR en omvat 4 blokken: het ASR-blok [exclusief de C&A], het Don Bosco-blok, het voormalige Stadsdeelkantoor en het blok van De Meervaart. Het totale programma omvat 12.500 m² nieuwe winkels, horeca en leisure, 3.000 m² bestaande winkels, 6.000 m²  hotel, en ca. 800 woningen, 1.700 m² kantoren 500 m² diensten en 575 parkeerplaatsen. De blokken worden de komende jaren in verschillende fasen gerealiseerd.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws