Amsterdam: Gamebedrijf naar herontwikkelde Kasbank

20 Juli 2018 – Kroonenberg Groep en Guerrilla hebben overeenstemming bereikt voor een langjarige huurovereenkomst voor het pand aan de Nieuwezijds Voorburgwal 225, dat momenteel ingrijpend wordt verbouwd.

Het gehuurde betreft circa 7.300 m² kantoorruimte, met een inpandige parkeergarage voor 24 auto’s, 30 scooters en 300 fietsen. Hiermee is de kantoorruimte geheel verhuurd.

Kroonenberg Groep is sinds 2016 eigenaar van het pand aan de Nieuwezijds Voorburgwal. Het is een rijksmonument van architect J.F. Staal, waar voorheen de drukkerij en redactiekantoren van de Telegraaf gehuisvest waren. Na vertrek van huurder Kasbank is gestart met de herontwikkeling tot een nieuwe landmark in de historische binnenstad van Amsterdam. De herontwikkeling voorziet in 7300 m² hoogwaardige kantoorruimte verdeeld over 5 verdiepingen.

Op de begane grond wordt de spectaculaire pershal over twee verdiepingen, zichtbaar vanaf de straat, in ere hersteld door het verwijderen van de later aangebrachte verdiepingsvloer. Deze retailruimte, met een oppervlakte van 2700 m², zal zowel vanuit de Nieuwezijds Voorburgwal als vanuit de Kalverstraat ontsloten worden.

Guerrilla is een Nederlandse ontwerper en ontwikkelaar van PlayStation games en onderdeel van Sony Interactive Entertainment. Hermen Hulst, Managing Director & Co-founder, licht de keuze voor het pand aan de Nieuwezijds Voorburgwal toe: “Guerrilla heeft altijd kantoor gehouden in de binnenstad, Amsterdam is echt onderdeel van Guerrilla’s identiteit. Maar met 250 mensen en flinke groeiplannen is het lastig een pand te vinden met hoogwaardige technische infrastructuur en ruimte voor geluidsstudios, bioscopen en motion-capture faciliteiten. Het Telegraafgebouw voldoet aan al onze eisen en wensen, op een steenworp van de Dam. Ik zie er naar uit samen met Kroonenberg Groep hier ’s werelds mooiste Game Studio van te maken.”

Lesley Bamberger, eigenaar Kroonenberg Groep, vult aan: “We zijn heel blij dat Guerrilla er wederom voor heeft gekozen om bij ons te huren, nadat wij hen in The Bank als eerste huurder konden vastleggen. Het is mooi om een Nederlandse huurder, met een grote internationale uitstraling, in dit iconische pand te mogen huisvesten.”

Voor de resterende retailruimte die op de begane grond wordt gecreëerd, wordt nog een geschikte huurder gezocht. Architectenbureau Rijnboutt tekent voor het ontwerp van de herontwikkeling. De verwachte oplevering is eind 2019.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws