Amsterdam gaat meer dan 10.000 studentenwoningen extra bouwen

25 November 2014 – De komende vier jaar moeten er 8.000 extra studenteneenheden en 2.500 jongerenwoningen bijkomen. Het College van B&W is een ambitieuze opgave overeengekomen voor de bouw van nieuwe woningen voor jongeren en studenten.

Wethouder Bouwen en Wonen Laurens Ivens: “Er is nog steeds een groot tekort aan studenten- en jongerenwoningen, daarom moet er de aankomende periode fors bij gebouwd worden. Daarbij is het belangrijk dat de woningen betaalbaar zijn.”
Bij 80% van de studentenwoningen moet de huur onder de € 500 per maand blijven. Er komen onder meer 400 woningen aan de Klaprozenweg in Noord en 250 in de Houthavens in West.
Het college heeft tot deze bouwinspanning besloten om tegemoet te komen aan de groei van de studenten- en jongerenpopulatie. Om het bouwprogramma van de grond te krijgen wordt € 4 mln uitgetrokken.
Het grootste deel moet worden gebouwd door particuliere ondernemers, zoals de Kantersgroep en projectontwikkelaar Synchroon. Corporaties bouwen steeds minder in de stad; wel doen studentenhuisvester Duwo en woningcorporatie De Key mee aan het ambitieuze project. De Key zal onder andere 145 woningen in de Pieter Vlamingstraat in Oost gaan bouwen, Duwo werkt mee in Noord en Nieuw-West.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws