Amsterdam: Fortress ontwikkelt boulevard op NDSM-terrein

Ontwikkelaar Fortress is gestart met de gefaseerde ontwikkeling van 14.400 m2 aan bedrijfsruimten, showrooms en kantoren aan de Melissapier.

Pal naast de Hiswa op het NDSM-terrein verrijst binnenkort een “nautische boulevard” met acht paviljoens die gedeeltelijk in het IJ staan. Ontwikkelaar Fortress is deze week gestart met de gefaseerde ontwikkeling van 14.400 vierkante meter aan bedrijfsruimten, showrooms en kantoren aan de Melissapier. Door de populariteit van het gebied is er ondanks de crisis een groot tekort aan goede bedrijfs- en kantoorruimten. De ontwikkelaar verwacht dat vooral nautische bedrijven interesse hebben in de gebouwen vanwege de goede ligging aan het water.

Ontwerp van de nautische boulevard op het NDSM-terrein

In de afgelopen jaren transformeerde het NDSM-terrein tot de hotspot voor ondernemend Amsterdam. Ondanks de economische crisis wordt er volop geïnvesteerd in het gebied aan de noordelijke oever van het IJ. Zo vonden de Hema, MTV, Red Bull, de HISWA-vereniging en de Amsterdam Marina Jachthaven er hun onderkomen. De ligging aan het water, terrassen, de IJ-hallen, steigers en de pontverbinding met het centraal station zorgen voor honderden dagjesmensen naar Amsterdam Noord.

Lang niet alle bedrijven kunnen terecht in het populaire gedeelte van Amsterdam, omdat er een tekort is aan goede bedrijfsruimten met kantoren. Daarom bouwt ontwikkelaar Fortress in het komende jaar naar verwachting acht bedrijfsruimten variërend tussen de 1.600 en 2.000 vierkante meter die gedeeltelijk in het water staan. De paviljoens aan de Melissahaven aan het IJ hebben de naam Mij Lofts meegekregen. Door de verbinding met het water kunnen bedrijven met een bijzondere behoefte er zich vestigen zoals scheepsreparatiebedrijven en andere ondernemingen die met de (plezier)scheepvaart te maken hebben. Maar ook voor ondernemingen die een showroom nodig hebben is er plaats aan de nautische boulevard. Er is gekozen voor een zogeheten modulaire bouwmethode, waardoor de paviljoens eenvoudig uitgebreid kunnen worden met een extra verdieping. De deelgemeente en Fortress verwachten dat de eerste paviljoens in het voorjaar van 2014 open zijn.  

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws