Amsterdam: DHG start nieuwe ontwikkeling in Westpoort-gebied

16 December 2014 – DHG is met het Havenbedrijf Amsterdam een omvangrijke gebiedsontwikkeling overeengekomen in het westelijk havengebied aan de Casablancaweg. Het gaat om een ontwikkeling van ca 150.000 m2 aan hoogwaardig duurzaam logistiek vastgoed. Dit heeft Willem Slager, commercieel directeur van DHG, bekend gemaakt.

Hij zei dit naar aanleiding van de transactie waarbij DHG het door haar ontwikkelde distributiecentrum, eveneens aan de Casablancaweg, voor € 75 mln heeft verkocht aan Delin Capital Asset Management. De nieuwe ontwikkeling wordt naast het nu aan Delin verkochte complex gerealiseerd. De planning is om in mei 2015 te beginnen met de bouw van het nieuwe DC. Net zoals het huidige complex zal ook het nieuwe DC bestaan uit meerdere units met variërende afmetingen en diepte.

Willem Slager: ‘De recente verhuringen en de verkoop van het gehele complex bevestigen de kwaliteit van zowel de ontwikkeling als het Westpoort havengebied in Amsterdam. Toen wij in 2009 begonnen met de ontwikkeling in dit gebied was er nog geen hoogwaardige grootschalige logistiek in de omgeving aanwezig. Het creëren van een nieuwe logistieke locatie heeft tijd gekost maar heeft zich inmiddels meer dan bewezen. De centrale ligging, de aanwezigheid van water, snelweg, spoor en de nabijheid van Schiphol maken dit een uitstekend logistiek gebied wat inmiddels mede wordt bevestigd door andere grote ontwikkelingen zoals die van G-Star, DSV en TNT Fashion (M&S Mode). De oplevering van de nieuwe Westrandweg A5 eind 2012 heeft de bereikbaarheid vanaf onder andere Schiphol aanzienlijk verbeterd, hierdoor is het gebied uitstekend bereikbaar geworden.’

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws