Amsterdam: scheepsbouwterrein van Damen wordt geveild

20 Juli 2017 – Internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield ia gestart met de voorbereiding van de online verkoop van beleggings- en herontwikkelingslocatie ‘Shipdock & Melissapier’, het terrein van Damen Shipyards in Amsterdam.

Het object wordt donderdag 12 oktober vanaf 13.00 uur online uitsluitend via de website www.BOG-auctions.com krachtens de artikelen 3:268 juncto 3:254 van het Burgerlijk Wetboek, in het openbaar in één zitting bij opbod en afslag executoriaal verkocht.
Het terrein omvat het langjarig verhuurde object bekend als ‘Shipdock’ en de aangrenzende Melissapier aan de Noordelijke IJ-oever in Amsterdam, dichtbij de NDSM-werf.

Shipdock, gelegen aan de TT Vasumweg 115 en 125-131, betreft een grootschalig bedrijfsterrein met bedrijfsruimte dat grotendeels in gebruik is als reparatiewerf voor zeeschepen. Het terrein omvat circa 165.000 m² perceel, vier droogdokken en 1170 meter aanlegkades. Hoofdhuurder van het terrein is Shipdock Holding, onderdeel van Damen Shipyards Group.
De Melissapier heeft een totale perceeloppervlakte van circa 32.073 m². De pier is ongeveer 410 meter lang en ruim 13 meter breed en bestaat uit diverse aanlegkades die deels als ligplaatsen voor schepen zijn verhuurd.

Potentie voor herontwikkeling
Het Shipdock terrein is uitstekend gelegen direct aan het IJ en heeft veel potentie voor herontwikkeling door onder meer de vele ontwikkelactiviteiten in de directe omgeving, waaronder het NDSM-terrein en de Houthavens aan de overzijde van het IJ. Dit biedt de mogelijkheid een aantrekkelijk, levendig stadsgebied te ontwikkelen door wonen, werken, onderwijs, retail en leisure te combineren. De locatie is goed bereikbaar per auto – circa 5 minuten van de ringweg A10 – en met OV (gratis veerdienst en busaansluiting op de Noord-Zuidlijn).

De verkoop wordt begeleid door specialisten van Cushman & Wakefield op het gebied van online verkoop en Capital Markets. Cushman & Wakefield heeft de exclusieve opdracht voor de verkoop van het terrein.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws