Amsterdam: CTP koopt Logistic Cityhub voor € 307 mln

24 augustus 2021 – Vastgoedontwikkelaar en -belegger CTP koopt Amsterdam Logistic Cityhub voor € 307 mln.

De logistieke stadshub in het westelijk havengebied van Amsterdam omvat circa 120.000 m² opslag- en last mile distributieruimte verspreid over meerdere verdiepingen. ALC is opgezet als multi-tenant complex en beschikt tevens over circa 11.000 m² kantoorruimte, 1700 parkeerplaatsen, 200 laaddocks en een privé kade van 180 meter.

CTP verwerft 100% van de aandelen ALC van ondernemers Wim Beelen (Larendael Development) en Paul Vermaat (Bridges Real Estate). De aankoop is de grootste single-asset transactie in logistiek vastgoed in Nederland ooit.

De logistieke stadshub voorziet in de sterke vraag naar opslag- en last mile distributieruimte nabij het stadscentrum, geschikt voor emissievrije pakketbezorging en de bevoorrading van de binnenstad over zowel land als water. Amsterdam Logistic Cityhub is strategisch gelegen in de haven van Amsterdam met directe toegang tot de ringweg A10 en het Noordzeekanaal. De stadshub wordt naar verwachting in het vierde kwartaal van 2022 opgeleverd en is al gedeeltelijk verhuurd.

De bouw vindt plaats volgens de hoogste duurzaamheidstandaarden en de bedrijfsvoering is maximaal energieneutraal. De waterverbinding met het stadscentrum maakt vervoer over water met elektrisch aangedreven boten mogelijk en met de energieopwekking via zonnepanelen en windturbines is ALC zelfvoorzienend. ALC is BREEAM Excellent gecertificeerd zodra de logistieke stadshub wordt opgeleverd.

Ralph de Munnik, Directeur CTP Nederland: ‘We zijn ontzettend trots dat we deze overeenkomst hebben kunnen sluiten en kijken uit naar een intensieve samenwerking met de Gemeente Amsterdam en Port of Amsterdam. Amsterdam Logistic Cityhub is een absolute voorloper op het gebied van last mile logistieke oplossingen om drukke binnensteden te ontlasten. De vraag naar dergelijke logistieke bedrijfsruimte in de Amsterdamse regio is sterk en wij verwachten dat deze vraag nog verder zal toenemen.’

Wim Beelen, ondernemer en bedenker van ALC: ‘De visie voor Amsterdam Logistic Cityhub is altijd sterk geweest. Deze transactie bevestigt het vertrouwen van CTP in het concept en in de ontwikkelingen van de logistieke markt in de regio Amsterdam. We hebben met de ontwikkeling van ALC een nieuw perspectief op binnenstedelijke distributie neergezet; de hub zet de toon voor de toekomst van logistiek en draagt bij aan een emissievrije binnenstad.’

CTP werd in de transactie geadviseerd door Dentons Amsterdam (legal), Savills Nederland (commercial) en EY (tax), de verkopende partij werd bijgestaan door DLA Piper en CBRE.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws