Amsterdam: Coty vestigt EMEA-hoofdkantoor op Zuidas

6 november 2019 – Wereldwijd beauty-concern Coty vestigt zijn EMEA-hoofdkantoor in het Metropolitan op de Amsterdamse Zuidas.

Het bedrijf heeft een langjarige huurovereenkomstgesloten voor het volledige Metropolitan gebouw aan de Buitenveldertselaan.

Coty is een Amerikaanse multinational, in 1904 opgericht door François Coty, en produceert parfum, cosmetica en huid- en nagelverzorgingsproducten. Zij hebben ongeveer 77 wereldwijde merken, waaronder Clairol, OPI, Max Factor en Wella. De afgelopen jaren heeft Coty ook licenties gekocht van bedrijven als Burberry en Tiffany.

Het Metropolitan gebouw wordt op dit moment verduurzaamd en krijgt een energielabel A++. Coty vestigt hier het hoofdkantoor van de regio Europa, Midden-Oosten en Azië en neemt 500 medewerkers mee. Het bedrijf huurt 10.225 m² kantoorruimte en 1200 m² archiefruimte in de kelder.

De Zuidas blijft in ontwikkeling door de komst van onder andere Suitsupply en een nieuw Van der Valk-hotel. Met de voltooiing van de Noord–Zuidlijn is er een betere verbinding met het stadshart

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws