Amsterdam: Cording koopt voor € 46 mln kantoor aan Singel

29 november 2019 – Cording Real Estate Group heeft van Cocon Vastgoed het kantoor aan de Singel 236 – Herengracht 205 in Amsterdam gekocht voor zijn Benelux Commercial Real Estate Fund.

Het kantoor is een dubbel grachtenpand aan het Singel 236 dat doorloopt naar de Herengracht 205. Het is volledig verhuurd aan twee IT-gerelateerde bedrijven. Het totale verhuurbare oppervlak bedraagt circa 5000 m² en het pand beschikt over een ondergrondse parkeergarage, wat uniek is voor een binnenstedelijke locatie in Amsterdam.

De koopsom bedraagt volgens het Kadaster € 46 mln. Cocon Vastgoed kocht het deels monumentale kantorencomplex in 2011 van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB), die het deels zelf in gebruik heeft gehad. De NVB verkocht zijn pand omdat de bankenvereniging verhuisd was naar de Zuidas.

Cording Real Estate Group is onderdeel van het Edmond de Rothschild Real Estate investment en asset management platform. Het Benelux Commercial Real Estate Fund is in 2016 opgericht. Het open-end speciale beleggingsfonds is gericht op beleggingen in kantoor- en winkelvastgoed in Nederland, België en Luxemburg. De focus van het fonds ligt op objecten met gediversifieerde kasstromen in economisch sterke steden. Het brutodoelvolume van het fonds is € 400 mln, waarvan € 250 mln aan eigen vermogen. De brutovermogenswaarde van het fonds bedraagt op dit moment ongeveer € 380 mln.

Cording werd bij de aankoop geadviseerd door Van Doorne en SGS Search. De verkoper Cocon Vastgoed werd geadviseerd door Dentons Boekel en Appelhoven Vastgoedadviseurs.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws