Amsterdam: COD, NH Hotels gekozen voor RAI congres hotel

28 april 2015 – De combinatie COD, NH Hotel Group en OMO/Rem Koolhaas heeft de tender gewonnen voor het grootste hotel van Amsterdam, dat moet verrijzen bij Amsterdam RAI.

Met 650 kamers wordt het Amsterdam RAI hotel het grootste hotel van de Benelux. Dat hebben Zuidas, gemeente Amsterdam en Amsterdam RAI vanochtend bekend gemaakt. Gekozen is voor NH Hotel Group met hun concept nhow. Het hotel wordt ontwikkeld door COD en is ontworpen door OMA/ Rem Koolhaas.

In juni 2014 schreven Gemeente Amsterdam en Amsterdam RAI een tender uit voor het ontwikkelen, realiseren en exploiteren van een ´headquarter’ hotel bij de RAI. Niet minder dan elf consortia schreven in. Alle partijen scoorden hoog op een horeca functie op de bovenste etage. Het winnende concept van OMA, COD en NH Hotel Group sprong er uit vanwege toevoeging van bijzondere faciliteiten zoals een televisiestudio, maar ook galerie, beeldentuin, spa, restaurant en bar.

De start van de bouw van dit 91 meter hoge hotel staat gepland voor medio 2016. Het hotel komt in de driehoek die begrensd wordt door de Europaboulevard, de ringweg A10 en Amsterdam RAI Convention Centre. De gemeente Amsterdam streeft naar een groter en gevarieerder hotelaanbod, beter verspreid over de stad en ziet grote meerwaarde voor de stad om op deze locatie in Zuidas een hotel met bijbehorende faciliteiten te realiseren. Voor Amsterdam RAI wordt met de realisatie van het hotel een langgekoesterde wens nu realiteit. Het hotel moet een  uitvalsbasis zijn voor organisatoren, exposanten en bezoekers van grote, meerdaagse internationale evenementen. Hierdoor wil de RAI de concurrentiepositie op de internationale beurzen en congresmarkt versterken.

De NH Hotel Group heeft een portfolio van meer dan 375 hotels. Eerder werd het nhow-concept geopend in Milaan, Berlijn en Rotterdam.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws