Amsterdam: CBRE ontwerpt zelf nieuw kantoor in Schinkelgebied

13 September 2018 – CBRE opent begin 2019 The Core, een nieuw Nederlands hoofdkantoor met de laatste vastgoedtrends en wetenschappelijke inzichten op het gebied van samenwerking, gezondheid, technologie en duurzaamheid, in het Schinkelgebied in Amsterdam.

CBRE herontwikkelt een vijftig jaar oude voormalige autogarage tot een ‘vastgoedlab’ om samen met klanten toekomstige werkomgevingen te ontwerpen. ‘De manier van werken en de wensen van kantoorgebruikers veranderen. In The Core faciliteren we het ontwerp van toekomstige werkomgevingen’, zegt Rudolf de Boer, Managing Director bij CBRE. ‘Ik denk dat vernieuwing op deze schaal aanbieden uniek is. We willen innovaties samenbrengen in één gebouw, waarbij we mensen willen inspireren om anders naar vastgoed en kantoorhuisvesting te kijken. The Core wordt het hart van de organisatie dat alle ruimte biedt aan creativiteit en ondernemerschap.’

De herontwikkeling moet symbool worden van een nieuwe manier werken met klanten en medewerkers. Volgens CBRE is intensieve samenwerking met klanten en relaties één van de belangrijkste trends in de werkomgeving. In The Core ontwikkelt CBRE onder meer een Client Lab en nieuwe werkwijzen zoals een ‘Creative Camp’, waarmee op een innovatieve, snellere manier antwoord wordt gegeven op vastgoedvraagstukken. The Core bestaat uit zones waaronder de Werkplaats (foto), de Focus zone en het Café. Met deze indeling moet samenwerking worden gefaciliteerd en moet ondernemerschap van medewerkers alle ruimte krijgen.

Rudolf de Boer zegt The Core te ontwerpen volgens de laatste inzichten op het gebied van gezondheid, technologie en duurzaamheid. Hiervoor gebruikt CBRE de inzichten over de gezonde werkplek uit haar Healthy Offices onderzoek, een samenwerking met de Universiteit Twente en streeft CBRE naar de hoogste Well-certificering, een internationaal erkend certificaat dat de gezondheid en het welzijn van gebruikers van gebouwen bevordert en beschermt. Op technologisch gebied implementeert CBRE nieuwe Smart-toepassingen en wil op het gebied van duurzaamheid de Leed-certificering realiseren op niveau ‘Gold’.

CBRE huurt het complex van de Caransa Groep, een van de oudste particuliere beleggingsbedrijven van Amsterdam. Het gaat om langjarige huurovereenkomst waarbij partijen gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor de herontwikkeling. Directeur Salo Caransa zegt in een commentaar: ‘Wij vinden het een eer om CBRE te mogen huisvesten op een locatie waar creativiteit hoog in het vaandel staat en zij haar visie op vastgoed verder kan ontwikkelen. The Core is voor ons een praktijkvoorbeeld waarin onze kernwaarden ‘kwaliteit en duurzaamheid’ tot uiting komen.’

Opkomend gebied
Met The Core kiest CBRE voor een opkomend gebied in Amsterdam en met de keuze voor een voormalige autogarage als nieuw kantoor laat zij de potentie van herontwikkeling zien. Tegelijkertijd wil CBRE met The Core een concrete bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het Amsterdamse Schinkelgebied. De locatie Symphony Offices waarin CBRE op dit moment huurt aan de Gustav Mahlerlaan op de Amsterdamse Zuidas blijft in kleinere vorm bestaan. CBRE heeft daarnaast kantoren in Den Haag, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

In de komende editie van PropertyNL Magazine meer achtergronden over de aanpak van CBRE.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws