Amsterdam: CBRE GI overweegt verdere uitbreiding WTC

16 april 2021 – CBRE Global Investors overweegt verdere uitbreiding van WTC Amsterdam.

Dat schrijft wethouder Everhardt in een brief aan de Amsterdamse gemeenteraad. De uitbreiding moet gestalte krijgen aan de zuidzijde van het huidige complex. Het WTC zal dan grenzen aan het vernieuwde station Amsterdam-Zuid.

WTC Amsterdam breidt op dit moment uit met Tower Ten. Naar verwachting zijn de werkzaamheden aan de Beethovenstraat gereed in 2022. CBRE GI kijkt nu al verder vooruit, aldus de wethouder. “De eigenaar van het WTC heeft het vertrouwen dat de vraag naar kantoorruimte  in Amsterdam, zeker op Zuidas, blijft groeien. Het is een belangrijk signaal juist tijdens economisch zware tijden, dat de stad ook op langere termijn een grote aantrekkingskracht blijft houden.” De uitbreiding biedt volgens hem een kans om niet alleen kantoormeters toe te voegen aan het WTC, maar het complex ook nog beter met de stad en de openbare ruimte te verbinden.

De gemeente verwacht nog dit jaar afspraken te kunnen maken met CBRE GI over de bouwenvelop. Ook kan nog dit jaar het bestemmingsplan worden herzien.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws