Amsterdam: CBRE GI koopt Noma House

5 Februari 2016 – CBRE Global Investors heeft het kantoorgebouw ‘Noma House’ in Amsterdam verworven, namens het CBRE Dutch Office Fund. Verkoper is de ontwikkelcombinatie Sax Vastgoed van Maarsen Groep en Beheer Brouwershoff. Het kantoorgebouw is gelegen aan de Amsterdamse Zuidas.

Noma House is een turnkey ontwikkeling van 12.892 m² kantoorruimte, 625 m² retail en 68 ondergrondse parkeerplaatsen. Het gebouw is 11 verdiepingen hoog en is gelegen op een prominente locatie aan de Zuidas, op de hoek van de Gustav Mahlerlaan en Parnassusweg, met goede bereikbaarheid per auto en openbaar vervoer.
De bouw is reeds begonnen en de geplande opleverdatum is oktober 2017. Eenmaal opgeleverd, zal de bouw van het hoge kwaliteit, multi-tenant kantoorgebouw, afgestemd zijn op de eisen van hedendaagse huurders zoals ‘The New World of Working’. In het ontwerp en tijdens de bouw van NoMa House is de Breeam Excellent-standaard meegenomen.
De Zuidas is de meest prominente kantoorlocatie van Nederland en heeft een gevarieerd internationaal huurdersprofiel. Het gebied biedt hoge kwaliteit – en bovenal duurzame gebouwen voor wonen, werken en recreëren en heeft uitstekende bereikbaarheid van en naar het centrum van Amsterdam en de internationale luchthaven van Schiphol.
Het gebied is reeds de thuisbasis van een groot aantal internationale hoofdkantoren, waarbij sommigen recent zijn aangetrokken of verplaatst naar de Zuidas, zoals Akzo, Deloitte, Chanel, Stibbe en Multi Corporation.
Frderique Weber, fondsmanager van het CBRE Dutch Office Fund: ‘Wij zijn erg blij met deze nieuwe aanwinst voor het fonds. Het draagt direct bij aan de verjonging van onze portefeuille. De aankoop van NoMa House voldoet aan de doelstellingen van het fonds, namelijk het investeren in hoogwaardige kantoren op toplocaties in Nederland.’
Het Noma House kantoorgebouw zal deel uitmaken van het CBRE Dutch Office Fund, een niet-beursgenoteerd vastgoedbeleggingsfonds beheerd door CBRE Global Investors. De beleggingsstrategie van het fonds is om te investeren in hoogwaardige kantoorgebouwen op 10 hotspots in Nederland.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws