Amsterdam: CBRE GI koopt monument voor € 48,4 mln

1 april 2020 – CBRE Global Investors heeft het monumentale grachtenpand Herenstaete gekocht van een joint venture tussen Angelo Gordon en APF International.

Het pand van ruim 6000 m² bevindt zich op de Herengracht 206-216 en is onderdeel van het Unesco werelderfgoed in het historisch centrum van Amsterdam. Het kadaster meldt een verkoopprijs van € 48,4 mln.

Herenstaete is een rijksmonument en dateert uit 1616. Momenteel wordt het gebouw volledig gerenoveerd naar ontwerp van Cruz y Ortiz, onder andere bekend van de renovatie van het Rijksmuseum. Bij de renovatie worden de monumentale kenmerken en ruimtes van dit iconische pand behouden, maar tegelijkertijd wordt er een modern, hoogwaardig en duurzaam kantoor gecreëerd met een groot atrium. Oplevering wordt verwacht in het eerste kwartaal van 2022, bovendien zal binnen afzienbare termijn de verhuur worden gestart.

Wiggert Karreman, APF International: ‘Wij zijn verheugd bij te dragen aan het behoud van dit rijksmonument. Bij verwerving was het gebouw voor 10% verhuurd en sterk verouderd. Nu wordt dit gebouw één van de meest hoogwaardige rijksmonumenten met een volledige klimaatbeheersing.’

Owen Clayton, transactions manager Nederland, CBRE Global Investors: ‘Dit gebouw past precies in onze strategie om kantoorgebouwen in ‘Winning Cities’ te verwerven op bewezen locaties. Het wordt een kantoor van zeer hoogstaande kwaliteit in een monumentaal gebouw op een van de beste locaties in Amsterdam.’

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws